<

Представники Волинської єпархії Української Православної Церкви розповіли, скільки гуманітарної допомоги передали у зону АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:55 | 1.04.2015 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Понад 150 тонн гуманітарної допомоги зібрали представники Волинської єпархії Української Православної Церкви у період Великого посту. А за весь час проведення АТО Волинська єпархія УПЦ передала військовим та місцевим жителям Сходу понад тисячу тонн гумдопомоги.

Про це розповів протоієрей Валентин Марчук  у вівторок, 31 березня, – пише Громадське.Волинь.

Проітерей зазначив, що через Волинську єпархію бізнесмени пожертвували для потреб армії понад мільйон гривень.

Валентин Марчук сам їзди у зоні АТО, аби морально підтримати бійців та передати необхідні речі.

За його словами, військовим передають усе необхідне. Зокрема, це овочі, домашня консервація, вода, крупа, засоби для особистої гігієни. Також представники духовенства  разом з волонтерами займаються звільненням полонених. Завдяки їм декілька військових змогли святкувати  Різдво вдома.

«Ціль церкви – це допомогти ближньому», – наголошує священик.

За словами Валентина Марчука, зараз чимало священиків перебуває на Сході України. Духовна підтримка дуже важлива в цей непростий час.

Також, протоієрей Микола Черняк додав, що українські військові дуже потребують духовної підтримки.

«Ми служили  молебні за здоров’я солдатів,  мололись за мир, щоб не було війни. Солдати просили благословення… Побачивши ту розруху, потрапивши під обстріл – це жах просто. Кожної середи служимо молебні за мир в нашій державі. Це ініціатива самих священників», – зазначив протоієрей Микола Черняк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок