<

Представники волинського осередку Аграрної партії провели сумнівну конференцію, яка завершилась скандалом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:48 | 26.09.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Волинський обласний осередок Аграрної партії України повідомив ТВК про проведення конференції за однією адресою, а провели за іншою. Конференція партії 25 вересня завершилась скандалом із журналістами та громадськими активістами.

Про це повідомляє Громадянська мережа «Опора» у Волинській області.

Відповідно до повідомлення, яке Аграрна партія України подала до Волинської обласної територіальної виборчої комісії, конференція обласного осередку партії з висунення кандидатів на вибори до обласної ради повинна була відбутися у Волинському обласному будинку профспілок об 11:00. Прибувши за вказаною адресою у визначений час, журналісти видання «Точка ОПОРИ» зустріли лише двох членів партії, які прибули на конференцію. Поспілкувавшись із ними, з’ясувалось, що захід перенесли в партійний штаб.

Прибувши у штаб Аграрної партії України, журналісти зафіксували, що конференція уже розпочалась. Головуючий на засіданні Ігор Волошенюк спершу дозволив лише одному журналісту бути присутнім на конференції, а інших вимагав покинути приміщення, а одна із членів партії забороняла проводити відеозйомку.

«Шановні колеги, не потрібно зривати нам засідання. Один представник нехай залишиться, інших просимо покинути приміщення», – заявив Ігор Волошенюк.

Після дискусії із журналістами і представниками громадських організацій, які прибули на конференцію, питання вирішилось. Головуючий на засіданні дозволив усім бути присутніми на конференції. Втім, у присутності журналістів список кандидатів, щодо яких було прийнято рішення про їх висунення на вибори до обласної ради, оголошений не був. На прохання журналістів надати інформацію про висунутих на зборах кандидатів члени партії відповіли категоричною відмовою.

Після конференції громадські діячі намагались випитати у членів партії інформацію, чи є у списку кандидатів, за який було проголосовано, колишні члени Партії регіонів. Таку інформацію партійці спростовували, вимагали негайно покинути приміщення штабу та лякали викликом міліції.

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА звернулася за коментарями до членів Волинської обласної територіальної виборчої комісії.

«У письмовому повідомленні Аграрної партії України вказано, що конференція мала відбуватись у Волинському обласному будинку профспілок. Інших повідомлень від партії не було», – розповіла член обласної ТВК Альона Водько.

Відповідно до ч. 5, Ст. 37 Закону України «Про місцеві вибори» про дату, час і місце проведення зборів (конференції) з метою висування кандидатів місцева організація партії повідомляє у письмовій формі відповідну територіальну виборчу комісію не пізніш як за день до дня проведення зборів (конференції).

Про дату, час і місце проведення зборів (конференції) з метою висування кандидатів місцева організація партії повідомляє також засоби масової інформації. Порядок акредитації представників засобів масової інформації на таких зборах (конференції) визначає організатор заходу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер