<

Представники “Свободи” з виконавчої гілки влади області подали заяви про відставку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:55 | 7.07.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

7 липня 2015 року представники ВО «Свобода» у виконавчій владі Волинської області – перший заступник голови Волинської ОДА Сергій Кудрявцев і начальник управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА Олександр Самосик, – подали заяви про відставку.

Розвиток ситуації в країні та діяльність нинішньої владної коаліції у складі «Самопомочі», «Народного фронту», Блоку Петра Порошенка, Радикальної партії Ляшка та ВО «Батьківщина» демонструють принципові розходження між задекларованими намірами та реальними діями – як на рівні уряду, так і на місцях. Кабмін, президент і парламентська коаліція, на жаль, здійснюють курс, спрямований не на реальні реформи, а швидше на збереження олігархічно-корумпованої моделі, – повідомляє прес-служба Волинської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

Практично всі ініціативи «Свободи», спрямовані на кардинальні реформи, базові перетворення та побудову держави на засадах соціальної і національної справедливості ігноруються й не беруться до уваги. За такого стану справ нівелюються можливості для реалізації програмних засад націоналістичної сили в існуючій системі координат нинішньої влади.

Негативні тенденції відбуваються і на місцевому рівні. Обласна влада взяла курс на здійснення примусової адміністративної реформи, ігноруючи думку громад і застосовуючи «колгоспно-примусовий» підхід. Такий стиль роботи все більше нагадує діяльність Партії регіонів при владі. Державні адміністрації на місцях перетворюються в засіб нав’язування приписів, які спускаються зверху. Відсутні ознаки реформування митниці як однієї з найбільш корумпованим структур в області. Подальшого розгулу набуває «бурштинова лихоманка»…

Нездорові тенденції не оминули і роботу обласної ради. Принципова позиція фракції ВО «Свобода» щодо недопущення «проштовхування» непрозорої адмінреформи, без урахування думки простих людей, а також обгрунтована критика діяльності нинішньої владної коаліції на загальноукраїнському та місцевому рівнях спричинили нездорову реакцію з боку керівництва Волинської облдержадміністрації.

Останнім часом спостерігаються все наполегливіші спроби вплинути на свободівців, які працюють в органах влади, прийшовши туди після перемоги Революції гідності. Від них стали вимагати повпливати на позицію фракції ВО «Свобода» в обласній раді, яка «не так голосує», попереджуючи, що інакше ці посадовці «не вписуються» в теперішню владну команду.

«Свобода» розуміє, що це – недолугі спроби поставити фракцію в залежність від голови облдержадміністрації, чого ми ніколи не допустимо. Свободівців, які ще працюють у структурі ОДА, за таких умов пробують зробити заручниками ситуації. Тим часом фракція ВО «Свобода» завжди демонструвала принципову позицію з відстоювання інтересів громади, і ніхто й ніколи не міг і не зможе змусити наших депутатів служити волі чергового чиновника. Ніколи й нікому з владної вертикалі не вдавалось і не вдасться взяти свободівську фракцію під свій контроль, у т.ч. через тиск на наших представників у виконавчих органах.

Отримавши декілька посад у структурі волинської влади, свободівці чесно й сумлінно виконували свої обов’язки, у т.ч. при потребі – на Сході України, під час будівництва фортифікаційних споруд, намагаючись максимально використати свої напрацювання та можливості для суспільного блага. Але тепер їх подальше перебування в органах виконавчої влади на Волині вичерпало себе і стає неможливим.

Саме тому й було прийняте рішення про відставку першого заступника голови Волинської ОДА Сергія Кудрявцева і начальника управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА Олександра Самосика із займаних посад. Обидва посадовці-націоналісти подали заяви про їх звільнення. Адже влада для націоналістів ніколи не була самоціллю, а тільки засобом для побудови динамічної, сучасної, високорозвинутої Української держави соціальної та національної справедливості.

Разом із тим, ми віримо, що не за горами той час, коли всі ми разом таки змінимо наскрізь прогнилу корумповану та політично заангажовану систему влади і розпочнемо глобальні реформи й трансформації, які дадуть змогу вивести Україну в європейські та світові лідери.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер