<

Представників бізнесу з обсягом доходу до 20 мільйонів гривень фахівці органів ДФС Волині не перевірятимуть

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:55 | 23.02.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Підприємства, установи, організації та підприємців – фізичних осіб, обсяг доходу яких за календарний рік становить до 20 мільйонів гривень, фахівці органів ДФС Волині не перевірятимуть.

У цьому представників малого підприємництва під час зустрічі запевнила начальник відділу комунікацій ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна.

Посадовець наголосила, що мораторій на перевірки таких суб’єктів господарювання протягом 2015-2016 р.р. встановлено п. 3 Прикінцевих положень ЗУ №71-VІІІ “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від  28 грудня 2014 року.

«Разом з тим, законодавець передбачив, що за наявності підстав фахівці інших контролюючих органів можуть виходити на перевірки, але лише за дозволом Кабінету Міністрів України, згідно з рішенням суду чи відповідно до  вимог Кримінального процесуального кодексу України», – зазначила Олена Нікотіна.

Тим часом, у Головному управлінні ДФС у Волинській області наголошують, що обмеження щодо перевірок не стосується тих платників податків, які ввозять на митну територію, або реалізують підакцизні товари.

«Тому рекомендуємо представникам бізнес-спільноти уважно ставитися до вимог чинного законодавства, зокрема обов’язково мати ліцензії на роздрібний продаж підакцизних товарів.  А враховуючи складну соціально-економічну ситуацію та положення Податкового кодексу України, фахівці органів ДФС за наявності підстав можуть перевіряти дотримання працедавцями вимог законодавства щодо дотримання гарантій в оплаті праці, відповідно – повноту нарахування та сплати ПДФО і  ЄСВ», – підкреслив начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер