<

Представлений найбільш енергоефективний електрокар на планеті, який буде живитися сонячною енергією

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:31 | 21.12.2020 / Новини / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

В останні роки автомобілі з електричним приводом стають все популярнішими. Однак недавнє дослідження показує, що вони не такі вже й екологічні. Нову концепцію пропонує нідерландська компанія Lightyear, яка створила прототип автомобіля, здатного довше пересуватися без підзарядки за рахунок сонячної енергії і продуманої форми корпусу.

Точної інформації про терміни виходу на ринок і технічні характеристики електрокара поки немає. Про це повідомляє сайт bizua.

Зазвичай для збільшення автономності в електромобілях використовується стандартний підхід-збільшення ємності акумуляторів, що в підсумку призводить до обважнення транспортного засобу.

Можна задіяти композитні матеріали, що знижують вагу, але це значно збільшує вартість машини. За словами представників компанії Lightyear, вони створили найбільш енергоефективний п’ятимісний автомобіль у світі.

Електрокар Lightyear One отримав незвичайну подовжену конструкцію, що дозволило встановити на дах велику сонячну панель. Разом з відмінною аеродинамікою і рекордним коефіцієнтом лобового опору (0,20) це дає 60 км пробігу без додаткової підзарядки. Розробники врахували досвід існуючих електрокарів, встановивши невеликий акумулятор і корпус з легких матеріалів.

Повідомляється, що всі ці показники роблять його в два рази ефективніше будь-якого іншого електромобіля, дозволяючи проїхати в значно більшу відстань без необхідності підзарядки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця