<

Правозахисник із Харківщини заявив про погрози: невідомі принесли під двері вінки, труну і сокиру

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:55 | 26.08.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Правозахисник Роман Лихачов з міста Чугуїв Харківської області заявив про погрози на свою адресу.

Про це він написав у фейсбук, – повідомляє Українська правда.

За словами Лихачова, близько 2 годин ночі 26-го серпня невідомі доставили вінок і сокиру до будинку в мікрорайоні Авіатор, де розташована Чугуївська правозахисна група, а також труну – до будинку по ул.Музейная, 16а.

“Ось таке попередження я отримав і в офіс, і в мою квартиру, особливо сокиру у вхідних дверях і напис на похоронній стрічці “Ромочка, якщо не припиниш займатися дурницями, наступна (сокира – ред) буде у тебе в голові”.

Поліцію вранці викликали, проводяться слідчі дії. Попередження робили і вбитому активісту Миколі Бичку. Михайло впевнений, що поліція нікого не знайде.

«Для поліції та прокуратури: завершувати життя самогубством не збираюся. Наша група “Мережа антікорупційніх центрів” останнім часом дуже активно зайнялася розслідуванням багатьох бізнес схем ухилення від податків у Чугуєві за кришування влади і правоохоронців, роботи наливайок у Чугуєві і торгівлі без ліцензії в кафе “Чорна перлина”. Як відомо, ці заклади пов’язані з помічником народного депутата Шенцева депутатом Чугуївської міської ради Русланом Овчаренком.

Всім, хто бачив як … принесли вінок і сокиру, або як доставили труну, у кого є записи з реєстраторів чи хтось бачив, як замовляли труну або вінки – прошу написати в особисті повідомлення або зателефонувати”, – заявив Лихачов.

За інформацію про замовників і тих, хто брав участь в доставці, Лихачов оголосив винагороду.

“Виконавцям акції погроз мені і нашій команді, які читають цей допис,  пропоную прийти з повинною … ми вас обов’язково знайдемо”, – додав він.

Колега Лихачова Дмитро Дробот заявив, що погрожують правозахиснику за його активну  громадську діяльність у Чугуєві. 

“Минулоріч у цьому ж районі, поруч з Чугуєвим, попереджали Миколу Бичко. Потім його знайшли повішеним у лісі. Я переконаний, що тоді це було вбивство. Тепер ось таке неоригінальне попередження отримав Роман Лихачов. Тепер подивимось на реакцію поліції”, – додав він. 

 
 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер