<

Правоохоронці підтвердили судимість «слуги народу» Іванісова за зґвалтування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:04 | 21.11.2019 / Новини / /
Перегляди
2
/ коментарів 5

Правоохоронці перевірили інформацію про відбуття одним з народних депутатів від «Слуги народу» тюремного строку за зґвалтування неповнолітньої. Депутат відбув тюремне покарання і наразі вважається несудимим.

Про це під час брифінгу повідомив генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

За його словами, перевірку проводила не Генпрокуратура, а відповідні органи.

«Ті факти, про які ви говорили (тюремний строк за зґвалтування — ред.), підтвердилися. Судимість була погашена, і тому вважається, що людина несудима на даний момент. Це важливо», — сказав Рябошапка.

Йдеться про народного депутата від фракції «Слуга народу» Романа Іванісова.

Як повідомляли UNN з посиланням на правоохоронців, Іванісов був затриманий 14 вересня 1995 року Куйбишевським райвідділом міліції Запорізької області за ст. 117 ч. 3 (зґвалтування неповнолітньої), і ст. 118 ч. 2 (зґвалтування неповнолітньої неприродним чином) Кримінального кодексу України, який діяв на той час.

22 вересня його відправили до СІЗО, але через три дні відпустили за рішенням суду. Однак, 25 жовтня 1995 року міліція затримала його повторно. 21 березня 1996 року Іванісов засудили до 3,6 року позбавлення волі, з яких відбув 2 роки 6 місяців виправно-трудових колоній загального режиму.

Сам Іванісов на своїй сторінці у фейсбук ці факти заперечив і навіть прикріпив фотокопію довідки про відсутність судимості.

Згодом Волинські Новини повідомили, що депутата від фракції «Слуга народу» Романа Іванісова, якого судили за зґвалтування неповнолітньої, помилував тодішній президент Леонід Кучма.

У ЗМІ опублікували особову картку в’язня, з якої стало відомо, що 4 грудня 1996 згідно Указу Президента України Леоніда Кучми про помилування позбавлення волі замінили на умовний термін з випробувальним терміном.

В свою чергу президент Володимир Зеленський заявив, що змусить депутата від «Слуги Народу» Романа Іванісова скласти мандат та покинути партію, якщо інформація про непогашення судимості підтвердиться.

Про це він сказав під час зустрічі з журналістами в Очакові.

«Завтра у мене будуть реальні дані, я хочу розібратися, фейк це чи реально у нього є причетність до кримінальної справи, пов’язаної зі зґвалтуванням. Якщо завтра хоч щось, я вимушу цю людину скласти мандат і піти з партії «Слуга Народу».

Людина буде покарана, якщо були почищені дані», — запевнив президент.




коментарів: 5
  1. То він слуга народу чи ґвалтівник народу?
    Ось воно – лице партії “слуга народу”!

  2. Кого в Зе слугах тільки немає. Один з проституткою торгується на сесії ВР, інший пєдофіл, третій гвалтівник … Зе на піаніні добре грає…

  3. Може вже пора прийняти закон ,що перед болотуванням ,пройти психіатра ,нарколога і показати справку про судмимість ,бо неадекватів ЗЕКів і психічно хворих в ВР зашкалює ,а ця гопота ,ще й закони для краъни приймаэ .

  4. як би не називалась патрія влади туди обов’язкого всякий мусор прагне влізти… бо влада = гроши

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер