<

Правоохоронці назвали основні версії скоєння замаху на помічника Зеленського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:47 | 23.09.2021 / Новини / , , /
Перегляди
372
/ Коментарі відсутні

У поліції вважають, що автомобіль першого помічника президента України Сергія Шефіра обстріляли 22-го вересня з метою вбивства чоловіка.

Про це на брифінгу заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, повідомляє Громадське.

“Хочу наголосити, що метою цього злочину було не налякати, а саме вбити першого помічника президента України”, — заявив міністр.

Голова Нацполіції Ігор Клименко озвучив три основні версії освоєння цього замаху, які розглядає слідство.

“Це у зв’язку з державною діяльністю потерпілого, з метою тиску на вище керівництво держави і з метою дестабілізації політичної ситуації в державі. Зокрема розглядається версія за участі спецслужб іноземних держав”, — заявив Клименко.

Сам Шефір також був на брифінгу. Він вважає, що замах на нього було скоєно з метою залякування вищого ешелону влади в країні.

“Усе, що я можу сказати, це що замах було скоєно з метою залякування вищого ешелону влади. Але треба розуміти, що Володимир Зеленський у нас дуже вольова людина, стрижневий, його не залякати”, — сказав помічник президента.

Шефір каже, що їздить на неброньованому службовому авто “Студії Квартал 95” і часто сам буває за кермом. Вважає, що, найімовірніше, йому тепер наймуть охорону.

Також помічник Зеленського розповів, що після обстрілу його поранений водій зміг продовжити рух — це, ймовірно, врятувало Шефіру життя.

“Метою пострілів було зупинити автомобіль. Ми розуміємо, що якби автомобіль зупинився через 50-100 метрів, то наслідки були б однозначно трагічними”, — додав Денис Монастирський.

Нагадаємо, стріляли у авто першого помічника Зеленського, поранений водій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер