<

Працівники Волинської митниці порушили 1142 справи про порушення митних правил

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:57 | 7.09.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

За вісім місяців 2015 року  оперативними працівниками Волинської митниці порушено 1142 справи про порушення митних правил на суму 40,4 мільйона гривень. При цьому, реально вилучено предметів порушень митних правил у 811  справах на суму 40,4 мільйона гривень,- повідомляє Волинська митниця ДФС.

Як правило, типовими предметами правопорушень,  є цигарки, які наші співвітчизники, мандруючи до Польщі, приховують від митного контролю у конструктивних порожнинах та у спеціально обладнаних тайниках транспортних засобів. Зокрема, з початку року припинено 525 спроб незаконного вивезення тютюнових виробів, з незаконного обігу вилучено 233 237 пачок цигарок, вартість яких майже 2,8 мільйона гривень.

Важливо, що фахівцями Волинської митниці ДФС складено 15 протоколів про  порушення митних правил, де предметом правопорушення є дорогоцінне каміння – бурштин. Зокрема, по протоколах вилучено 140,85 кг каміння бурштину вартістю майже 5,8 мільйона гривень.

Разом з тим, в напрямку боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил, протягом 8 місяців 2015 року Волинською митницею направлено 120 повідомлень про правопорушення, що містять ознаки злочину.

Також Волинською митницею розглянуто 300 справ про порушення митних правил та  накладено штрафів на суму майже 3,3 мільйона гривень.    На   розгляд  до  суду  направлено 732 справи про порушення митних правил на суму 22, 5 мільйона гривень, з них конфісковано товарів на суму 15,7 мільйона  гривень.

Впродовж 2015 року фахівцями митниці  за результатами проведення аналітично – пошукової роботи виявлено 14 фактів мінімізації сплати податків, зборів під час здійсненні суб’єктами ЗЕД експортно-імпортних операцій, що містять ознаки злочину.

«Контрабандисти мають знати, що працівники  Волинської митниці цілодобово, в онлайн-режимі здійснюватимуть контроль за громадянами та транспортними засобами, які перетинають митний кордон, аналізуватимуть документи, подані до митного оформлення. Крім того, в міжнародних пунктах пропуску будуть створені оперативні групи, які допомагатимуть представникам сумлінного бізнесу і відстежуватимуть порушників, задіяних у так званих «ризикових операціях». Так рішуче ми реагуватимемо на  факти контрабанди та мінімізації податкових зобов’язань»,- розповів про впроваджені новації на нещодавній зустрічі з представниками бізнесу  в.о. начальника Волинської митниці ДФС Юрій Мацібора  .




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок