<

Працівники шахти №1 “Нововолинська” спільно з помічниками нардепа Ігоря Гузя обговорили шляхи вирішення “вугільних” проблем

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:55 | 7.05.2017 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарів 6

4-го травня помічники волинського нардепа Ігоря Гузя провели зустріч із керівництвом та працівниками шахти №1 “Нововолинська”, обговоривши проблеми гірників та ознайомившись з діяльністю підприємства.

Як раніше повідомляло інтернет-видання “БУГ”, держава боргує гірникам першої копальні 3 мільйони 616 тисяч гривень – це кошти за лютий, березень і квітень.

“Маємо півтора мільйона гривень заборгованості за електроносії та близько п’ятдесяти тисяч гривень заборгованості за водопостачання”, –  відзначив директор копальні Андрій Пилипюк.

З його слів, на шахті працевлаштовані 209 чоловік і у такому складі підприємство має працювати ще до кінця року. Основна діяльність шахти – списання запасів, підготовка до ліквідації, яка включає погашення гірничих виробок.

Щодо заборгованості, гірники припускають, що їхні гроші могли бути перераховані на діючі шахти.

“Зараз на цих копальнях буде збут вугілля, появляться кошти і тоді їх кинуть на нас. От і все”, – кажуть працівники копальні.

Не секрет, що у Міністерстві фінансів та Міністерстві енергетики вже тривалий час водять гірників за ніс, переводячи стрілки один на одного. Лідери профспілок так і не дізналися точно, де затрималися кошти.

На зустрічі з помічниками нардепа Андрієм Бокочем та Валерієм Мнихом, керівником приймальні Олександрою Струбицькою вугільники згадали також 2015 рік, коли були страйки через заборгованість. І хоча гірникам обіцяють виплатити зарплату до кінця наступного тижня, вони вже планують свої подальші дії. Не виключено, що шахтарі здійснять поїздку в Київ для вирішення гірничих питань у міністерстві.

“Зрозуміло, що вода камінь точить і спілкування з чиновниками свою роль зіграє. Потрібно сідати і їхати на Київ. Справді складається враження, що грошей нема і “зверху” намагаються потягнути час, щоб вони з’явилися”, – відзначив помічник Ігоря Гузя Андрій Бокоч.

“Ми отримали звернення від профспілок і відреагували – підготували депутатське звернення на міністрів енергетики і фінансів. Зв’язувався з міністерством, в кращому випадку зарплата прийде на наступному тижні”, – доповнив Валерій Мних.

Цьогоріч гірники жодного місяця вчасно не отримали свої зароблені кошти. Серед працівників є учасники АТО, які повернулися з фронту.




коментарів: 6

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок