<

Працівники нововолинських профтехучилищ знову пікетуватимуть облраду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:59 | 18.05.2016 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Працівники профтехучилищ Нововолинська, від яких відмовилися місцеві ради, 19-го травня готують акцію протесту під стінами Волинської обласної ради.

Перекладаючи фінансування таких освітніх установ на органи місцевого самоврядування, Кабінет міністрів не передбачив делегування місцевим громадам функції управління ними. Тому виникає абсурдна ситуація, коли фінансувати ПТУ повинні місцеві бюджети, а підкоряються вони як і раніше Міністерству освіти і науки України.

“Завтра на обласну сесію запрошені працівники прокуратури, буде підніматися питання перереєстрації ВПУ. Передбачено, що при усіх необхідних процедурах фінансування профтехучилищ буде відбуватися у вересні. Але що нам робити до цього часу?”, – каже директор ВПУ №1 Валентина Приступа.

Тим часом голова ОДА Гунчик повідомляє: у нововолинської влади є кошти для фінансування обох профтехучилищ. Хоч 18-го квітня під час селекторної наради губернатор Волині дав вказівку про перереєстрацію Нововолинського ВПУ №1 у Іваничівський район – тоді училище буде фінансуватися з обласного бюджету.

“Губернатор відзначив, що Іваничівський район від цього виграє, бо податки ВПУ платитиме у районну казну. Іваничівська та нововолиинська влади мають все зробити для того, щоб перереєструвати заклад”, – повідомляв начальник відділу освіти Микола Остапюк.

Нагадаємо, що 11-го квітня на базі Нововолинського ВПУ №1 голова облради Ігор Палиця спільно з народним депутатом Ігорем Гузем, міським головою Нововолинська Віктором Сапожніковим та його заступником Андрієм Сторонським, директором ВПУ Валентиною Приступою обговорили питання фінансування закладу профтехосвіти.

Чиновники вкотре підняли питання виділення коштів на профтехучилища. Як повідомив Ігор Палиця, гроші в обласному бюджеті теж закінчилися. А ситуація для працівників профтехучилищ стає морально нестерпною.

Братимуть участь у акції також працівники ПТУ №11, директор якого зараз перебуває на лікарняному.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа