<

Працівника Волинського краєзнавчого музею звільнили за “сепаратистську” поведінку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:58 | 20.07.2015 / Новини /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

Працівника Волинського краєзнавчого музею Володимира Бенедюка звільнили за “сепаратистську” поведінку.

За словами активіста “Самооборони” Сергій Рижкова, причиною для звільнення став інцидент, під час якого чоловік вчепив на футболку шеврон Збройних сил Російської федерації, – пише Волинське Агентство Розслідувань.

Він каже, що Бенедюк на прохання колеги Сергія Лиса зняти його, відповів, що це «його життєва позиція». А ввечері того ж дня, за словами Рижкова, Бенедюк зателефонував Лису додому та запропонував «вийти і поговорити по-чоловічому». Лис відмовився, але його насторожила така пропозиція. Тому він зателефонував представникам «Самооборони».

«Сергій Лис зателефонував нам і розповів цю ситуацію. У нас не було жодних причин йому недовіряти. О десятій ранку приїхали у музей. Черговий повідомив нам, що Бенедюк саме знаходився у кабінеті директора, тому ми зайшли туди», – розповів Сергій Рижков.

У Facebook повідомляли, що Бенедюка били та силоміць змусили його написати заяву про звільнення.

«Він з нами нормально розмовляв. Ніхто й не збирався його бити», – спростовує ці слова Рижков.

Під час розмови Бенедюк вже розповідав, що ходив з шевроном «задля жарту». «Ми йому запропонували – або написати заяву на звільнення, або пояснити в СБУ та пресі, яка мета цієї акції. Він лишився писати заяву, і ми навіть не бачили, чи директор її підписав»,- підсумував Рижков.

Водночас директор краєзнавчого музею Анатолій Силюк каже, що Володимира Бенедюка ніхто не бив. «Якби дійсно були побої, він би міг їх спокійно зняти», – зазначив Силюк. Також він заперечив «примусовість» написання заяви, а за коментарями «фактів» зазначених у дописі у мережі порадив звернутися до його автора.

До слова, працівники музею підтверджують слова Рижкова та директора.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер