<

Пожежу в кафедральному соборі XV століття у Франції погасили, підозрюваного у підпалі затримали

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:46 | 19.07.2020 / Новини / , /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Пожежники французького міста Нант загасили вогонь, що спалахнув в суботу 17-го липня в соборі Святих Петра і Павла у французькому місті Нанті. А слідчі затримали підозрюваного в підпалі.

Представник  пожежної служби Жером Ланглуа зазначив, що “пожежні залишатимуться на місці якусь частину ночі”. Про це інформує УНН з посиланням на телеканал BFM.

Сигнал про спалах у соборі поступив до поліцію о 07:30 за місцевим часом (08:30 за київським часом). Прибулим на місце пожежникам вдалося локалізувати вогонь за три години. Основні пошкодження отримали старовинний орган і вітражі XV століття.

Слідство схиляється до того, що мова йде про навмисний підпал. І вже навіть відшукали і затримали підозрюваного в цьому злочині.

Ним виявився 39-річний біженець з Руанди, який працював волонтером для собору і був відповідальним за закриття будівлі в п’ятницю ввечері. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на французький телеканал BFM TV.

Чоловіка взяли під варту, поки встановлюють невідповідності щодо його графіку. Прокурор наголосив, що будь-які висновки щодо затриманого були б передчасними.

В суботу прокуратура заявила, що на місці розпочалися три пожежі і ознак злому не було. Влада почала розслідування за підозрою в підпалі.

Довідка. Собор Святих Петра і Павла в Нанті був закладений в 1434 році і будувався 457 років — до 1891 року. Це одна з найбільших готичних церков Франції. Нинішня пожежа не перша за час існування храму. У 1972 році полум’я знищило його дах. На реставрацію будівлі пішло 13 років. Собор зміг знову відкритися для прихожан тільки у 1985 році.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа