<

Пожежники нагадали про заборону спалювання сухої трави, соломи та стерні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:48 | 1.09.2017 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Високі температурні показники та посушлива погода сприяють тому, що значно збільшується ризик виникнення загорянь на відкритих територіях. Зазвичай, причинами масштабних пожеж у природних екосистемах є наслідки людської легковажності.

 Вирушаючи на відпочинок, громадяни досить часто нехтують правилами пожежної безпеки, особливо під час оголошення пожежонебезпечного періоду. Такі дії є вкрай небезпечними, адже іноді достатньо навіть одного непогашеного сірника для того, щоб спровокувати масштабну пожежу!

 В час, коли на території країни розпочалась зернозбиральна кампанія, питання дотримання протипожежних заходів у місцях збирання, переробки й зберігання зернових набуває особливої важливості. У цей період за умов посушливої та вітряної погоди, навіть невеличке займання може спричинити виникнення масштабної пожежі на зернових полях й призвести до значних матеріальних збитків.

Звертаємося до керівників сільгосппідприємств з проханням поставитись з усією серйозністю до питань організації пожежної безпеки та слідкувати за суворим контролем, щодо заборони спалювання стерні та пожнивних залишків.

Хочемо нагадати, що за дотримання пожежних норм під час збирання врожаїв керівники агропідприємств несуть як адміністративну так і кримінальну відповідальність.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

  • розводити багаття у лісі та лісопосадках;
  • палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники або недопалки;
  • залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;
  • полювати у лісі з використанням вогнепальної зброї;
  • створювати смітники та спалювати відходи;
  • спалювати стерню та післяжнивні залишки на сільськогосподарських полях;
  • зернозбиральна техніка має виходити в поле справною та повинна бути обладнаною первинними засобами пожежогасіння. Зокрема, вогнегасниками, лопатами .

Пам’ятайте, що не можна випалювати стерню та інші рослинні рештки, розкладати багаття в лісі. Лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер