<

Пожежа в Одеському коледжі: загинула не викладачка, а студентка, кількість постраждалих збільшилась

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:48 | 4.12.2019 / Новини / , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

4-го грудня, в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на Троїцькій, 25 спалахнула потужна пожежа. Вогонь вирував з такою силою, що була загроза обвалення будівлі. За попередніми даними, постраждало 24 людини, 13 з них – студенти, 10 з яких – неповнолітні. Є загибла.

Все, що відомо про надзвичайну подію розповів Апостроф.

20:30 За останніми даними від ДСНС немає інформації про місцезнаходження семи людей. Крім біологів, пропали троє учнів і два викладачі коледжу.

20:02 Одна зі студенток розповіла, що про пожежу спочатку ніхто не знав – співробітники коледжу не давали вказівки покинути будівлю. Сигналізація не спрацювала.

17:27 З’ясувалося, що померли, не викладачка коледжу, а 17-річна студентка. Плутанина сталася в лікарні під час упізнання. Викладач коледжу жива, але знаходиться у важкому стані.

17:13 За даними керівництва навчального закладу, невідомо місцезнаходження п’ятьох людей – двох студентів і трьох співробітників бухгалтерії. На зв’язок вони не виходять. Крім того, декількох своїх колег не дорахувалися співробітники Інституту морської біології НАН України.

16:19 Вогонь локалізували на площі 4000 м2. Ліквідація пожежі триває.

15:22 Причиною загоряння в коледжі могла стати стара проводка, яку не міняли з 1966 року, пишуть місцеві ЗМІ.

15:04 За офіційними даними, в пожежі в одеському коледжі 22 постраждалих, з них 9 дітей і 12 дорослих. Одна людина загинула, двоє в тяжкому стані. Стан решти оцінюється як середньої тяжкості.

14:38 Пожежа в коледжі спровокувала транспортний колапс у центрі міста. Перехрестя Троїцької і Пушкінської перекрите з усіх боків. Прилеглі квартали повністю заблоковані пожежними та медичними автомобілями. В околицях відключено світлофори. Рух транспорту регулюють поліцейські.

Тим часом журналісти з’ясували імена чотирьох постраждалих студентів:

1. Чернявська Христина Вікторівна, 2002 р.н.

2. Савельєва Юлія Василівна, 2002 р.н.

3. Свердленко Софія Валеріївна, 2002 р.н.

4. Курттєєва Марія Ігорівна, 2003 р.н.

14:38 Пожежа в коледжі спровокувала транспортний колапс у центрі міста. Перехрестя Троїцької і Пушкінської перекрите з усіх боків. Прилеглі квартали повністю заблоковані пожежними та медичними автомобілями. В околицях відключено світлофори. Рух транспорту регулюють поліцейські.

13:07 З’ясувалося, що загибла в результаті пожежі – викладач коледжу 1976 року народження Анна Бордюк.

До теперішнього моменту, в лікарнях перебуває ще 11 осіб, в тому числі четверо неповнолітніх студентів коледжу. Людей госпіталізували до ДКЛ №1, 9, 11 і обласної дитячої лікарні, пише “Думська”.

У той же час в будівлі все ще можуть перебувати люди.

12:55 За даними ЗМІ, померла одна з постраждалих під час пожежі в одеському коледжі. “Ми не можемо встановити зв’язок з чотирма людьми, які в момент початку пожежі могли перебувати всередині. Будемо сподіватися, що їх знайдуть і з ними все буде в порядку, як це було з однією жінкою. З нею не могли зв’язатися, але потім її знайшли в одній з лікарень”, – заявив мер міста Геннадій Труханов.

12:49 Пожежа в коледжі триває, локалізувати її поки не вдається, вогонь перекинувся на іншу частину будівлі, повідомляє Telegram-канал Klymenko Time.

За інформацією місцевих ЗМІ, двоє дівчат змушені були стрибати з вікон. На кадрах з відео видно, як вогонь сильним потоком йде з вікон і пожежні змушені працювати на рівні третього і четвертого поверхів. Кілька дітей сидять на карнизах і підвіконнях в очікуванні рятувальників.

12:38 Кількість постраждалих зросла – це дванадцять осіб, в тому числі четверо пожежників. До гасіння пожежі залучено 65 рятувальників і 16 одиниць техніки.

12:15 За словами очевидців, рятуючись від полум’я, деякі учні стрибали на припарковані машини з п’ятого поверху. Інформація про загорання надійшла рятувальникам близько 10:12. Вогонь охопив уже чотири поверхи з шести. Площа пожежі становить 2000 кв.м, існує загроза поширення вогню.

Варто відзначити, що шестиповерховий будинок, де почалася пожежа, на розі Пушкінської і Троїцької вулиць відомий як прибутковий будинок Асвадурова. Побудований у 1914 році за проектом архітекторів Чернігова і Гольденберга.

Зараз там розміщується ряд фірм і установ, у тому числі інститут морської біології, одеська філія інституту археології НАН України та коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, пише “Думська”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок