<

Позаштатно виконує обов’язки кухаря: розповіли історію військовослужбовця, який служить у теробороні Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:46 | 8.02.2023 / Новини / /
Перегляди
707
/ Коментарі відсутні

Пан Роман служить у Ковельському батальйоні Волинської бригади тероборони з 25-го лютого 2022 року.

Служить на посаді стрільця – проте у своєму відділенні позаштатно ще й виконує обов’язки кухаря. Адже до широкомасштабного вторгнення вдома звик готувати разом з дружиною, йдеться на сторінці бригади.

Меню для бойових побратимів чоловік укладає з урахуванням їхніх побажань. Але неодмінно з таким розрахунком, аби одна й та ж сама страва не повторювалася частіше, ніж два рази на місяць.

Своєю ж “коронною” стравою Роман вважає Його Величність української кухні – Червоний Борщ. Також любить готувати чанахі по-гуцульськи (страва на основі квасолі та м’яса) та драники (вони ж деруни-картоплянці – млинці, які нині мають на Волині ще й “політичний підтекст”).

Полюбляють побратими і козацький борщ авторства нашого героя (для приготування цієї страви беруться капуста квашена, капуста свіжа, пшоно та м’ясо).

А ще на кухні, де щодня чаклує над сніданками, обідами й вечерями Роман (облаштованій у звичайному бліндажі, зведеному в глухих прикордонних лісах півночі Волині) – ідеальний порядок. Столи та мисники акуратно застелені клейонкою. Слоїки з консервацією вишикувалися стрункими шеренгами на поличках. Каструлі з пательнями відпочивають після “наряду” висячи на цвяшках. Пакуночки зі спеціями дбайливо складені у картонну коробку. А в мисочках вже залиті водою подрібнені овочеві “заготовки”: картопля, морква, цибуля – бо ж обід уже не за горами…

Понад усе Роман, звісно, мріє про Перемогу. А здобувати її йому таки є заради кого, адже вдома на чоловіка чекають любляча дружина та трійко неповнолітніх дітей. Як каже він сам: “два синочки і лапочка дочка”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок