<

Поїздка Пелосі на Тайвань: Китай пригрозив США

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:20 | 31.07.2022 / Новини / , , /
Перегляди
384
/ коментарі 2

Заяви про можливий візит спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі на Тайвань, викликали погрози з боку Китаю (КНР).

Про напружену ситуацію повідомляє Мілітарний.

Офіційний представник МЗС Китаю Чжао Ліцзянь під час брифінгу заявив, що Китай готовий припинити діалог на найвищому рівні зі США у разі візиту спікера Палати представників Конгресу на Тайвань.

У Пекіні зазначили, що чинитимуть рішучу протидію у разі порушення встановлених рамок.

“Якщо Вашингтон посміє порушити встановлені нами рамки, йому негайно буде надано рішучу протидію. За всі можливі наслідки нестиме відповідальність американська сторона”, – наголосив представник МЗС КНР.

У четвер, 28-го липня, лідери США Джо Байден та Китаю Сі Цзіньпін провели телефонну розмову. Голова КНР вказав, зокрема, на принципову позицію Китаю у “тайванському питанні”, заявивши, що КНР виступає проти незалежності Тайваню і втручання зовнішніх сил в ситуацію в будь-якій формі.

Влада Китаю раніше вже назвала візит Ненсі Пелосі на Тайвань “червоною лінією” та пригрозила “рішучою протидією” у разі її порушення.

Американські видання з посиланням на власні джерела повідомляли, що 29-го липня розпочнеться турне офіційної делегації Конгресу США на чолі з Ненсі Пелосі країнами Азії.

Повідомлялося, що візит спікера Палати представників Конгресу на Тайвань очікується на початку азіатського турне.

На тлі цих заяв КНР і Тайвань проводять військові навчання. На офіційному акаунті 80-ї армії Народно-визвольної армії Китаю у соцмережі Weibo 29-го липня, опублікували неоднозначне повідомлення: 

“Готуйтесь до бою!”, – написали там.

Цього тижня, Тайвань проводить щорічні військові навчання для підготовки до можливого китайського вторгнення на острів. А Сполучені Штати відправили авіаносну групу до цього регіону.




коментарів: 2
  1. Баба на фотці – явно прихожанка московської секти. Такі здичавілі очі тільки у тих чортів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер