<

Пояснили, як каратимуть військовозобов’язаних українців-втікачів за кордон

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:35 | 9.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
3713
/ коментарі 4

Деякі військовозобов’язані українці виїхали за кордон, тож виникає закономірне питання, що ж на них чекає в контексті мобілізації в Україні. При цьому частина співгромадян втекла з країни незаконно.

Адвокат Катерина Котенкова в ютубі “ЗнайUA” розповіла, що багато чоловіків 18-60 років не повернулися до України після 24-го лютого 2022 року, пише УНІАН.

Та для них, за її словами, не передбачено жорсткого покарання, лише штраф.

“Тобто військовозобов’язаних громадян можуть після повернення додому притягнути до адміністративної відповідальності. У таких випадках передбачено штраф у розмірі від 3,4 тис. до 5,1 тис. грн. Але якщо стане відомо, що чоловіки нелегально перетнули кордон, вони додатково мають заплатити від 3,4 тис. до 8,5 тис. грн”, – пояснила Котенкова.

Та буде й кримінальна відповідальність. Її можуть застосувати щодо українців, які втекли за кордон після вручення підписаної ними повістки, їм загрожує від 3 до 5 років ув’язнення.

Чи можуть військовозобов’язаним українцям вручати повістку за кордоном

В Україні наприкінці 2022-го року затвердили нові правила військового обліку, один з пунктів стосується військовозобов’язаних українців за кордоном. Адвокат Андрій Новак пояснив, що за кордоном ніхто не уповноважений вручати повістку, навіть представники дипвідомств.

За словами фахівця, повернути військовозобов’язаного до України неможливо.




коментарів: 4
  1. Дайте людям спокій.Хто не хоче воювати ви його не заставите! Хоче людина виїхати хай їде,клав він на ту державу і не збирається тут жити!

  2. Мажори ,можете спати спокійно ,як закінчиться війна повертайтесь з своїми батечками злодіями і починайте далі дерибанити Україну .

  3. Можна ввести норму хто не повернеться той хай там ще 5 років сидить. Тому що приїдуть і почнуть за якихось регіонів голосувати виборів в 2024 році багато. Повині голосувати тільки ті що були разом з Україною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа