<

Повідомили, скільки українців спілкуються державною мовою у побуті

10:21 | 11.05.2023 / Новини / /
Перегляди
264
/ коментарі 3

У повсякденному житті українською мовою спілкується 61% громадян України. Найбільший приріст частки україномовного населення спостерігається у південному регіоні (+23%) та у Києві (+23%), а також у східному (+19%) регіоні України.

Про це свідчать дані восьмої хвилі дослідження «Градус суспільства під час війни», інформує Gazeta.ua.

Найактивніше переходить на українську в побуті молодь (18-24 роки) та старша вікова група (55-60 років).

Опитування було проведено дослідницькою компанією Gradus Research методом самозаповнення анкети в мобільному додатку. Анкету заповнило 1000 людей.

Онлайн-панель Gradus відображає структуру населення міст з кількістю мешканців понад 50 тисяч у віці 18-60 років за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном.




коментарів: 3
  1. Втіхи мало через більше, аніж рік жорстокої війни. “Ждуни” ніколи не будуть говорити українською. Вистачає їх і в Нововолинську. Згадайте, хоча б, як стара місцева влада в особах найвищих міських керівників та їхніх родичів, дружбанів, кумів, свояків,.. своїми діями, запрошували в наше місто “русскій мір”. Та, й багато хто з нижчого планктону чіпляли на груди “колорадо” і несли червоні прапори з серпом й молотом. Йшли в колонах 9 травня,.. гордо вітаючи майбутню “СВО” та безліч майбутніх замордованих з числа ближніх своїх! Оце саме через таких і маємо цю війну. Тепер вони патріоти і “націоналісти”, волонтери й агітатори… Підлягли під тодішнього міського голову, підлизалися, поклонилися і простелилися, думаючи що вхопили щастя за рукав. Тьху!

  2. Виходить ,що в нас ,в сорока процентах жителів проблеми з головою ,якщо за стільки років неспроможні вивчити рідну мову .

  3. А скільки сусідів русскій шансон всім на зло слухають).. Певно і не злічити

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер