<

Смерть президента Туркменістану: у посольстві спростували інформацію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:31 | 22.07.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Російські ЗМІ 20 липня повідомили про раптову смерть другого 62-річного президента Туркменістану Гурбангули Бердимухамедова. Ймовірною причиною смерті називали гостру ниркову недостатність. Проте посольство Туркменістану у Москві спростувало дану інформацію.

Про подію повідомив директор Центру моніторингу євразійських проблем Аслан Рубаев, пише “Говорить Москва”. За його словами, інформацію про смерть Бердимухамедова приховували секретні служби країни. В свою чергу російський ТАСС заявили, що дана інформація не відповідає дійсності, – передає УП.

“Це абсолютна брехня, – заявив представник посольства. – Ми спростовуємо ці повідомлення”.

Зазначимо, що Туркменістан є однією з найбільш інформаційно закритих країн, там панує сувора диктатура сучасності. У країні немає опозиції, заборонена свобода слова, порушуються права людини.

Зауважимо, 62-річний Бердимухамедов пішов у відпустку з посади президента 15 липня.

Довідково: 

Гурбангули Бердимухамедов офіційно став президентом Туркменістану з 14 лютого 2007 року. Після цього туркменістанці ще тричі обирали його главою держави. На останніх виборах у 2017 році за нього віддали голоси 97,69 % виборців.

За освітою був лікарем-стоматологом. Тому з 1997 року очолював міністерство охорони здоров’я. У 2001 році Бердимухамедов став віце-прем’єром, що займається охороною здоров’я, освітою і наукою, а з 2004 — культурою і ЗМІ. 

Також Бердимухамедов був верховним головнокомандувачем Збройними силами Туркменістану, генералом армії та доктором медичних наук.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер