<

Порошенко розповів про основні рішення зустрічі в Мілані. Відео

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:00 | 17.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
zustrich_milan

Президент України Петро Порошенко розповів про результати сьогоднішньої зустрічі у Мілані з главою РФ Володимиром Путіним та лідерами країн Європи.

Український гарант назвав три основних рішення, які вдалося прийняти під час переговорів з главами РФ, Франції та канцлером Німеччини, – повідомляє ТСН.

“Перше рішення – сторони твердо залишаються на виконанні Мінського меморандуму і концентрують зусилля на тому, щоб виконати виключно всі 12 пунктів Мінського меморандуму”, – заявив Порошенко журналістам після завершення зустрічі.

Другим пунктом український президент, Володимир Путін, Франсуа Олланд та Ангела Меркель вирішили погодитися, що місцеві вибори в Україні слід провести, базуючись на законі про спецстатус окремих районів Донбасу, який вчора підписав Порошенко.

“Вибори повинні пройти на тій території, яка визначена мінським протоколом станом на 19 вересня”, – наголосив український президент.

По-третє, політики домовилися щодо основних параметрів “газового” контракту України та РФ. “У нас є певний стриманий прогрес у газовому питанні. Ми домовилися про основні параметри контракту, і зараз завершуються переговори з приводу джерел покриття дефіциту необхідних коштів для фінансування контракту”, – додав Порошенко. Як повідомлялося раніше, на “таємній трапезі” Путін підтвердив готовність дотримуватися перемир’я на Донбасі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця