<

Порошенко прибув до Печерського суду, де йому обиратимуть запобіжний захід

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:15 | 17.01.2022 / Новини / , /
Перегляди
941
/ коментарів 9

17-го січня п’ятий президент Петро Порошенко прибув до Печерського райсуду Києва, де йому обиратимуть запобіжний захід.

Про це повідомляє кореспондентка Громадського з місця події.

Біля будівлі суду зібралися прихильники п’ятого президента, які скандували «Порошенко». Політик виголосив промову, зокрема він назвав справу проти нього політичною. Він також заявив, що ця справа не проти нього, а проти України.

Порошенку мають обрати запобіжний захід у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. Раніше ЗМІ повідомляли, що Офіс генпрокурора погодив клопотання про взяття політика під варту з можливістю внесення 1 мільярда гривень застави.

Крім того, до зали суду не припустили багатьох журналістів. Водночас до зали потрапили народні депутати та група підтримки Порошенка. Біля будівлі суду також залишаються близько сотні прихильників президента, частина тримає прапори партії «ЄС».

ОНОВЛЕНО. Печерський райсуд Києва оголосив перерву у засіданні. Перед цим його адвокати заявили, що політик не має статусу підозрюваного.

Перерву оголосили для ознайомлення адвокатів Порошенка з матеріалами справи. Орієнтовно вона триватиме до 14:00.

Адвокат Ігор Головань під час засідання заявив, що захисникам не зрозумілі процесуальні права та обов’язки, оскільки п’ятий президент «не має статусу підозрюваного у цьому провадженні». Він запевнив, що захисники «не бачили жодного документа, який би підтверджував повідомлення про підозру». 

«Єдиний документ, який ми колись бачили — і я його навіть публікував у мережі — це лист паперу за підписом особи Бондаренко, в якому не заповнені графи прізвище, час і дата. Отже, жодного документа або іншого доказу, який би підтверджував факт повідомлення Порошенка про підозру, не існує. Ми його, в усякому разі, не бачили», — заявив Головань.

Петро Порошенко після оголошення перерви заявив, що йому «ніхто й ніколи не вручав підозру». Також він зазначив, що вирішив з’явитися до суду без повістки, на підставі інформації в медіа, «щоб з’ясувати свій статус».

Нагадаємо, Петро Порошенко о 9:00 повернувся із Варшави в аеропорт «Жуляни». Там його також зустрічали прихильники, а ще журналісти та співробітники ДБР. Останні, за повідомленням бюро, намагалися вручити п’ятому президенту процесуальні документи: повістку до суду та копію клопотання. Проте він відмовився і нібито втік.

Сам Порошенко заявив, що правоохоронці, «частина з яких були переодягнені в форму прикордонників, частина — були в чорній формі», 15 хвилин нібито намагалися не пустити його в Україну.

 Фото – REUTERS




коментарів: 9
  1. Алігархи позволяють собі сорити такими сумами. Ахмєтов напр. бразілів за сезон собі вільно може накупити на таку суму

  2. Буг! Чи багато у вас в коментах таких ошивається як цей фанз, чи то один і той самий “умолишенный ” адекват з шостої палати? Заткніть його нарешті, бо за місто стидно. Воно пише, а мені встидно.

  3. Нововолинськ, Волинь, Україна з Петром Олексійовичем!
    Україні потрібен Порох!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа