<

Порошенко підписав закон про воєнний стан

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:47 | 28.11.2018 / Новини / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Президент України Петро Порошенко підписав закон щодо затвердження указу «Про введення воєнного стану в Україні», повідомляє його речник Святослав Цеголко.

Раніше документ підписав голова Верховної Ради України Андрій Парубій і направив його на підпис голові держави, – передає Радіо Свобода.

Згідно з ухваленим Верховною Радою законом, воєнний стан в десяти областях України запроваджується з 26 листопада, повідомили напередодні в Раді національної безпеки й оборони.

Спершу РНБО пропонувала президенту України Петру Порошенку запровадити воєнний стан на два місяці по всій Україні. Але згодом, під час обговорення відповідного закону, президент погодився обмежити воєнний стан одним місяцем і десятьма східними і південними областям.

Рішення ухвалили після того, як 25 листопада російські прикордонники у Керченській протоці відкрили вогонь по українських кораблях і захопили три кораблі, а також затримали 24 українських моряків. За даними української сторони, шістьох українських військових поранено, двоє – у тяжкому стані. Росія заявляє, що надала медичну допомогу трьом пораненим, про інших трьох не згадувала.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок