<

Порошенко оголосив про припинення воєнного стану

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:38 | 26.12.2018 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Президент Петро Порошенко 26 грудня оголосив про завершення дії правового режиму воєнного стану в 10 областях України. Також він зазначив, що підтримка та конкретні дії міжнародних партнерів України, зупинили найгірший сценарій Російської Федерації.

Про це Президент заявив на засіданні РНБО у середу 26 грудня, повідомляє Укрінформ.

“Сьогодні, зараз о 14-й годині припиняється воєнний стан. Це моє принципове рішення, воно ґрунтується на аналізі всіх складових поточної безпекової ситуації в державі”, – зазначив Порошенко.

Водночас він підкреслив, що ситуація навколо України “не дуже змінилася”.

Проте, підтримка та конкретні дії міжнародних партнерів України, їхній тиск на Кремль разом із введенням воєнного стану в 10 областях України зупинили найгірший сценарій Російської Федерації.

“І наголошую ще раз, у поєднанні з воєнним станом підтримка і конкретні дії наших міжнародних партнерів, їхній тиск на Кремль зараз, я вже можу сказати відкрито, зупинили найгірший сценарій, який в тому числі планувала Російська Федерація. Наші військові, наші дипломати, наші партнери — всі разом не дозволили Путіну перетнути нову червону лінію”, – зазначив Порошенко.

Він додав, що на майданчиках Ради Безпеки ООН, Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй, НАТО, на майданчиках ОБСЄ та Ради Європи, Європейського парламенту, Європейського Союзу, на майданчику “Великої сімки” “з чіткою позицією, використовуючи інші напрямки, ми будемо захищати національні інтереси України”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа