<

Попередньо – в 176 млн грн: оцінюють збитки, принесені стихією на Закарпатті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:21 | 29.06.2020 / Новини / /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

28-го червня на Закарпаття знову обрушилися грози і зливи з градом. В регіоні, який постраждав від масштабної повені, на сьогоднішній день рівень води в нормі, погода стабілізувалася. Однак три домогосподарства були відселені через загрозу зсуву, яка зберігається.

Про це в розповів голова Закарпатської ОДА Олексій Петров, – інформує 29-го червня Апостроф.

Він повідомив про збитки, які заподіяла негода регіону.

“23 червня ми отримали сильні опади дуже багато бід, 19 населених пунктів в дев’яти районах Закарпаття зазнали збитків. Практично 600 домогосподарств були затоплені, у нас є руйнування доріг комунальної власності. Чотири ділянки доріг державного значення також підтоплені і зруйновані, але зараз техніка працює … Включилися сили і засоби державних лісових господарств, ДСНС “, – сказав чиновник.

Він додав, що за попередніми оцінками, збитки, принесені стихією, оцінюється в 176 млн грн.

“Але ще будемо підраховувати збитки, завдані приватним домогосподарствам для того, щоб своїми силами можна було відшкодувати наслідки. На сьогоднішній день рівень води в нормі, основна хвиля руйнівна вийшла на Угорщину, погода стабілізувалася. Три домогосподарства були відселені через загрозу зсуву, їм було виділено приміщення на час. Зараз ми приймаємо рішення про посилення цієї небезпечного ділянки”, – повідомив Петров.

28 червня на Закарпатті знову накрила руйнівна негода, на регіон обрушилися грози і зливи з градом. Злива призвела до руйнування будинків, автодоріг, підсобних будівель, мостів, а також масштабних зсувів. Особливо постраждали села Лопушне і Торунь.

На фейсбук-сторінці Закарпатської обласної державної адміністрації повідомили, що за дві години випала 20-денна норма дощів – 119 мм. Це призвело до різкого підняття рівнів води і зсувів.

Як розповів заступник міського голови Міжгір’я Іван Кость, злива призвела до жахливих наслідків – руйнування будинків, автодоріг, підсобних будівель, мостів, а також масштабним зсуви. Особливо постраждали села Лопушне і Торунь.

Читайте також:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця