<

Понад 66 тисяч чоловіків повернулися з-за кордону, щоб захищати Україну, виїхало за межі країни більше 1,2 мільйона біженців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:38 | 5.03.2022 / Новини / , /
Перегляди
223
/ 1 коментар

За 9 днів війни Україну залишили понад 1,2 мільйона людей, які оформилися, як біженці. Натомість більше 66 тисяч чоловіків повернулися з-за кордону, щоб захищати рідну державу від окупантів.

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що 66 224 чоловіки повернулися з-за кордону, щоб воювати проти Росії. Про це він написав у Twitter.

“66224. Саме стільки чоловіків на даний момент повернулися з-за кордону, аби захистити свою країну від орди. Це ще 12 бойових і мотивованих бригад! Українці, ми непереможні!”, – зазначив Резніков.

Cтаном на 3-тє лютого, понад 1,2 мільйона біженців залишили Україну. Такі дані з посиланням на управління верховного комісара ООН у справах біженців повідомляє телеканал CNN, передає Радіо Свобода.

Остання оцінка, доступна безпосередньо на сайті УВКБ ООН, була оприлюднена 3 лютого, тоді фахівці казали про понад мільйон біженців за перший тиждень війни, яка розпочалася 24-го лютого 2022 року.

Як ідеться в оновленій інформації, з 1 209 976 біженців, які втекли, більш як половина перетнули кордон України з Польщею.

Серед інших країн, які першими прийняли українських біженців, є Угорщина, Словаччина, Молдова та Румунія.

УВКБ ООН також вказує, що багато інших українців «переїжджають усередині країни», багато родин виїхали в повному складі.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер