<

Понад 60 відсотків власних доходів місцевих бюджетів формує ПДФО, – ГУ ДФС Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:54 | 23.05.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

За підсумками січня-квітня 2016 року на Волині сплачено 543,4 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб. Сума надходжень ПДФО перевищує минулорічні показники на 62.2 відсотка.

«Оскільки податок на доходи фізичних осіб формує більше 60 відсотків власних доходів місцевих бюджетів, а левова частка цього податку формується із заробітної плати, то стан виплати заробітних плат, їх рівень і своєчасність безпосередньо впливають на показники наповнення місцевих бюджетів області», – звернула увагу учасників щотижневої оперативної наради у Волинській ОДА начальник ГУ ДФС в області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів проілюструвала позитивну динаміку на прикладі росту надходжень ПДФО до бюджету м. Луцька на 56,1 відсотка та підкреслила, що  цей факт не  є приводом до самозаспокоєння.

«Позитивну тенденцію зі стабільного зростання надходжень з ПДФО слід зберегти і в майбутньому. Тому питання розширення бази оподаткування набуває ще більшої актуальності в умовах зміни системи оподаткування витрат на оплату праці. «Сіра» заробітна плата, зокрема яка криється за офіційними трудовими відносинами і виплачується на фоні мінімальної, або нижче мінімальної заробітної плати, є основним джерелом поповнення місцевих бюджетів», – наголосила Світлана Савчук.

Довідково: за даними податкових розрахунків (ф. №1ДФ) за I квартал 2016 року на Волині 738 працедавців, або 12,5 відсотка виплачували заробітну плату менше мінімального розміру. У І кварталі 2015 року 19,2 відсотка від загальної кількості працедавців, або  1139 юридичних осіб здійснювали оплату праці менше мінімального рівня. Із них  507 мали такий рівень оплати праці у 4 квартал 2015 року.

Разом з тим, при загальному зменшенні кількості цих підприємств на 30 відсотків, або на 358 осіб, у першому кварталі поточного року 231 працедавець вперше не дотримався мінімальних гарантій оплати праці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер