<

Понад 40 п’яних водіїв зупинили за вихідні на Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:47 | 18.01.2022 / Новини / , /
Перегляди
385
/ коментарі 2

На Волині з 14-го по 16-те січня виявили 41 водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Факти правопорушень належним чином задокументовані: на нетверезих керманичів складено протоколи за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, – повідомляє пресслужба поліції Волині.

Нагадаємо, що минулого року посилено відповідальність за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.

Відповідно до ч. 1 ст. 130 КУпАП, керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, тягне за собою накладення штрафу 17 000 грн з позбавленням права керування на строк один рік.

Повторно протягом року – штраф на водіїв у розмірі 34 000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки з оплатним вилученням транспортного засобу.

Третій раз протягом року керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів передбачає штраф 51 000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника або адміністративний арешт на 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на 10 років.

Окрім того, збільшено термін розгляду таких справ судом. Нині це – один рік.




коментарів: 2
  1. ніякі суми штрафів як видно не діють, потрібно ще й строки давати, наприклад рік в’язниці за перший випадок і т.д

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер