<

Понад 30 людей отруїлося в суші-ресторанах Харкова

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:32 | 19.06.2021 / Новини / , /
Перегляди
123
/ Коментарі відсутні

У Харкові 34 людини отруїлися у ресторанах японської кухні.

Про це директор департаменту з питань інформації та зв’язків із громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко повідомив на фейсбук-сторінці, – передає ТСН.

«Маємо 22 дорослих і 12 дітей. Всі середньої тяжкості – хтось досі в лікарні, когось вже прокапали і відпустили додому», – розповів він.

За словами Сидоренка, Держпродспоживслужба наполегливо рекомендувала обом закладам громадського харчування зачинитися до кінця розслідування.

«Відповіді від них поки немає. Якщо відмовляться, ветеринарна служба буде ухвалювати рішення про примусове закриття ресторанів», – додав посадовець.

Зазначається, що в приміщенні ресторанів провели дезінфекцію та відібрали проби всіх продуктів. Водночас фахівці побоюються, що кількість отруєнь може зрости.

Як проінформували раніше у Харківському лабораторному центрі, станом на 17 червня за даними екстрених повідомлень із закладів охорони здоров’я (КНП «Міська клінічна лікарня № 31» ХМР та КНП «Міська дитяча клінічна лікарня № 19») зареєстровано 25 випадків захворювання серед дорослих (19 осіб) і дітей (6 осіб) – всі жителі Харкова.

Зазначається, що всіх хворих ушпиталили до стаціонару з попереднім діагнозом – гастроентероколіт, середнього ступеню важкості.

Усі хворі вживали готові страви у ресторані.

«З метою локалізації та ліквідації спалаху, встановлення причин виникнення, факторів та шляхів передачі інфекції, джерела можливого інфікування організовано та проводиться епідеміологічне розслідування та комплекс протиепідемічних заходів», – повідомили в лабцентрі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок