<

Понад 160 мільйонів боргують лучани за землю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:15 | 15.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
59153_1_390x269

Із боржників орендної плати за землю стягують кошти, проте,  це тривалий процес.

Про це йшлося 15 жовтня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, – повідомляє Волинський інформаційний портал.

В.о. начальника Луцької ОДПІ Богдан Шинкарук розповів, що станом на 1 жовтня загальний борг суб’єктів господарської діяльності з орендної плати склав понад 164 мільйони гривень. Зокрема, підприємства-банкрути заборгували понад 25,8 мільйона гривень.

Варто зауважити, що податковий борг із земельного податку впродовж 9 місяців поточного року скоротився. Так, боржникам направили податкові вимоги на суму 983,3 тисячі гривень.

Окрім того, протягом вересня підготували позов про стягнення земельного податку за рахунок майна ЗАТ «Меблі Вікторія» на загальну суму 431 тисяча гривень. Окрім того, до суду направили 38 пакетів матеріалів на стягнення податкового боргу загальною сумою 5,1 мільйона гривень. За словами Богдана Шинкарука, ці стягнення відбуваються тільки за рішенням суду. Це затягує сам процес. Члени виконкому запропонували доручити сільгоспінспекції проводити перевірки щодо сплати оренди за землю. Однак це виходить за рамки повноважень виконкому.

За словами Луцького міського голови Миколи Романюка, неправильно, коли одні люди за декілька метрів землі платять добросовісно, а інші за доволі великі ділянки боргують значні суми коштів. Тому потрібно вжити всіх можливих заходів, аби стягнути борги з недобросовісних орендарів. «Вседозволеності не може бути», – наголосив мер.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця