<

Понад 1500 волинських пам’яток включили до Державного електронного реєстру

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:28 | 25.12.2021 / Новини / , , /
Перегляди
197
/ Коментарі відсутні

У Волинській області провели інвентаризацію пам’яток національного та місцевого значення. Понад 1500 тисячі об’єктів культурної спадщини Волині включили до Державного електронного реєстру пам’яток та будуть доступними у відкритих даних.

Загалом на території Волинської області під охороною держави перебуває 1529 нерухомих об’єктів культурної спадщини, з них 202 національного та 1327 місцевого значення, – повіжомляє пресслужба Волинської ОДА.

Відтак, волинські пам’ятки археології, історії, монументального мистецтва, містобудування і архітектури інвентаризовані та на 100% внесені до «Електронного реєстру пам’яток культурної спадщини України», створеного Міністерством культури та інформаційної політики України.

Місцезнаходження, описова інформація, розміри та характеристики об’єктів з узагальненого державного Реєстру будуть опубліковані у вільному доступі всім бажаючим. Таким чином Волинь презентуватиме свою культурну спадщину не лише Україні, а й поза її межами.

До слова, на сьогодні інформація про об’єкти культурної спадщини області доступна на веб-сторінці управління культури, з питань релігій та національностей на офіційному сайті облдержадміністрації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер