<

Понад 111 тонн медичного вантажу доставили з Китаю в Україну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:23 | 6.05.2020 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

6-го травня транспортний літак АН-225 «Мрія» доставив в Україну 111,5 тонн гуманітарного вантажу з Китаю.

Медичне обладнання та матеріали будуть безкоштовно розподілені між 120 медичними закладами у 13 областях, – йдеться на сайті МОЗ України.

“Цей вантаж має дві складові. Перша — це захист медперсоналу, який ми повинні вберегти. Друга — це обладнання, яке поїде до наших інфекційних лікарень, і це є чудова інвестиція в медичну інфраструктуру України”, — підкреслила заступниця Міністра охорони здоров’я України Світлана Шаталова.

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко додав, що, окрім засобів захисту, закуплено медичне обладнання, яке допоможе діагностувати і вчасно виявляти ускладнення.

Загальна вартість партії склала близько півмільярда гривень. Зокрема, було придбано 500 тисяч захисних медичних костюмів, 700 моніторів пацієнта, 50 мобільних цифрових рентген-апаратів та 50 портативних УЗД-пристроїв.

Вантажі доставлені двома рейсами. Першу частину закупленого медичного обладнання та засобів захисту доставив в Україну літак АН-22 “Антей” (ДП “Антонов”) 4 травня. 6 травня, літак АН-225 “Мрія” доправив в Україну більше 320 тисяч захисних костюмів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок