<

Понад 100 мільйонів гривень буде витрачено на опитування від Зеленського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:18 | 23.10.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На проведення 25-го жовтня всеукраїнського опитування, що ініційоване Володимиром Зеленським, буде витрачено понад 100 мільйонів гривень.

Про це на пресконференції повідомила голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, – передає УНІАН.

Вона зазначила, що навколо теми проведення так званого соціологічного опитування в день голосування на місцевих виборах, яке планує профінансувати партія “Слуга народу”, виникало багато дискусій.

За словами Айвазовської, ОПОРА отримала первинну інформацію, зокрема, від компаній, які зараз набирають людей для організації цього опитування. Вона розповіла, що планується забезпечити людьми всі виборчі дільниці і біля входу до них проводити опитування громадян щодо 5 питань від президента.

“Загальна кількість видатків, за нашими даними, які надходили безпосередньо з компаній-організаторів цього процесу, є близько 75 мільйонів гривень, якщо говорити безпосередньо про “польову” частину – виключно видатки на роботу і організацію роботи волонтерів біля входу до виборчих дільниць”, – повідомила Айвазовська.

За її словами, з волонтерами планується укладати цивільно-правові угоди підряду.

“Вартість компенсації, яка буде отримуватись на руки – близько 1200 гривень, а якщо мова йде про цивільно-правові угоди, то до них потрібно додати ще 40% податкових зборів різного типу, які потрібно сплатити до бюджету. Відповідно, максимальна кількість видатків орієнтовно є 103 мільйони гривень, якщо ми говоримо про суму, з якої будуть ще сплачені податки, а також компенсовано 40 гривень координаторам за кожну додатково приведену людину”, – наголосила Айвазовська.

Нагадаємо, озвучили 5 запитань, які винесуть на всенародне опитування.

Розповіли, як поліція кваліфікуватиме псування бюлетенів з «опитуванням Зеленського».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок