<

Понад 10% малих і середніх підприємств в Україні на межі банкрутства

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:12 | 28.11.2020 / Новини / , /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Через пандемію коронавірусу понад 10% малих і середніх підприємств в Україні опинилися на межі банкрутства.

Уряду слід надати допомогу підприємцям, заявила постійний представник Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні Дафіна Герчева, пише Інтерфакс-Україна, – передає Кореспондент.

«Необхідно продовжувати надання підтримки малим та середнім підприємствам. Якщо ми подивимося на приватний сектор, зокрема малий і середній бізнес, то більше 10% цих підприємств вже на межі банкрутства і скоро підуть з бізнесу», – зазначила Герчева.

На її думку, підприємцям необхідна державна підтримка і фінансові стимули, тоді вони зможуть продовжити свою роботу.

За словами постпреда ПРООН, важливо в період подібної кризи створювати робочі місця.

«Рівень безробіття зростає. З травня понад чотири мільйони осіб були зареєстровані як безробітні. Однак ми вважаємо, що насправді ця цифра вища, оскільки частка тіньової економіки в Україні є великою», – заявила Герчева. Вона додала, що за оцінками фахівців, до кінця цього року у фінансовій скруті опиняться понад дев’ять мільйонів осіб.

Дафіна Герчева наголосила, що існує досить тонка грань між тим, щоб дотримуватися протоколу реагування на COVID-19 (карантин, обмежувальні заходи), при цьому забезпечуючи нормальне функціонування економіки.

«Адже повний карантин більше зашкодить економіці і країні в цілому, ніж захистить населення. Треба знайти баланс», – заявила постпред ПРООН.

Вона додала, що їй відомо про невдоволення ситуацією і діями уряду малих і середніх підприємців.

Герчева наголосила на важливості дотримання всіх епідеміологічних заходів – носіння захисних масок, дотримання соціальної дистанції тощо.

«Навіть якщо підприємства не будуть закриті, їм все одно важко працювати в таких умовах», – зауважила постійний представник Програми розвитку ООН.

До цього повідомлялося, що в ООН попередили про дефолти країн через COVID. Обсяги зовнішньої заборгованості, що зростають на тлі пандемії, можуть обернутися неминучою хвилею «суверенних дефолтів», заявив генсек ООН.




один коментар
  1. Яких 10%???!!! А 50-60 не хочете?! Як що не зупинитись то не сьогодеі то завтра може бути цілих 60-70!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер