<

Помер актор Девід Проуз, який зіграв Дарта Вейдера у перших частинах «Зоряних війн»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:34 | 29.11.2020 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

29-го листопада, у віці 85 років помер Девід Проуз — британський бодибілдер та актор, найбільш відомий за роллю Дарта Вейдера у першій трилогії «Зоряних війн».

Як повідомили агенти актора, Проуз помер після нетривалої хвороби, але якої — не уточнюється, – пише hromadske.

Девіда Проуза обрали на роль Дарта Вейдера через його статуру — його зріст був 1 м 98 см. Проте спершу актора покликали на прослуховування для ролей не тільки Вейдера, а й Чубаки. Актор розповідав, що вирішив пробуватися на Вейдера, бо «люди завжди пам’ятають поганців».

Режисер «Зоряних війн» Джордж Лукас вирішив, що акцент Проуза не надто пасує «грізному голлівудському лиходію». На знімальному майданчику Проуз промовляв усі репліки Вейдера, але згодом їх переозвучив актор Джеймс Ерл Джонс.

Актор продовжував брати участь в офіційних зустрічах із фанатами «Зоряних війн» до 2010-го року. Потім, за чутками, він посварився з Джорджем Лукасом.

Як пише BBC, попри участь у безлічі голлівудських фільмах Девід Проуз найбільше пишався роллю Зеленого хреста, яку виконав у 70-х роках, — це супергерой, який розповідає про правила безпеки на дорозі. Він знову взяв участь у кампанії у 2014-му році.

Також Проуз грав в одній із частин бондіани «Казино “Рояль”» (1967), у «Механічному апельсині» (1971), «Франкенштейні та інших монстрах із пекла» (1973) тощо.

Фото на головній: Девід Проуз на презентації документального фільму про нього, Барселона, Іспанія, 12 жовтня 2015/ EPA/SUSANNA SAEZ




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер