<

«Полювання на відьом»: у Конго живцем спалили вісім жінок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:46 | 1.10.2021 / Новини / /
Перегляди
553
/ коментарі 2

В Демократичній Республіці Конго місцеві жителі влаштували так зване «полювання на відьом» і жорстоко вбили вісім жінок. Нещасних вони живцем спалили через звинувачення в «чаклунстві».

Нещасних звинуватили в “чаклунстві”, а причетних до жорстокого вбивства лідери громад приховують, повідомляє УНІАН з посиланням на The Guardian.

Правозахисники стверджують, що “мисливці на відьом” з червня по вересень звинуватили понад 300 жінок у причетності до “чаклунства”.

Як зазначають, люди, які шукають “відьом” в Конго, звертаються за допомогою до баджаказі – брехливих проповідників і самопроголошених екстрасенсів. Баджаказі, в основному, це жінки. Вони нібито вміють знаходити “відьом” і звинувачують їх у “чаклунстві”. 

Саме за наведенням баджаказі місцеві жителі знайшли і живцем спалили вісім жінок. За словами правозахисників, влада Конго відмовляється вживати хоч якісь заходи щодо припинення “полювання на відьом”.

Професор соціології Боско Мучуківу стверджує, що поліція і вся система правосуддя не захищають жінок і не виконують свою роботу.

Більш того, знайти і притягнути до відповідальності людей, які вбивають невинних, практично неможливо. Лідери громад, в яких відбуваються спалення жінок, покривають причетних до жорстокого “полювання на відьом” і не повідомляють їхні імена правозахисникам.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця