<

Польські прикордонники затримали двох українців за допомогу мігрантам

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:11 | 4.12.2021 / Новини / , , , /
Перегляди
298
/ 1 коментар

Польські прикордонники затримали чотирьох іноземців за підозрою у пособництві у перетині кордонну незаконним мігрантам на кордоні з Білоруссю. Серед затриманих – двоє українців.

Так вказано, що 3-го грудня в країні зафіксували 62 спроби незаконного перетину кордону мігрантами, повідомила Прикордонна служба Польщі у твітері, пише Громадське.

За сприяння незаконним мігрантам затримали чотирьох людей: двох громадян України, а також громадян Афганістану та Польщі.

Нагадаємо, у Польщі 26 листопада затримали трьох українців, які допомагали мігрантам незаконно потрапити до країни.

За даними РНБО, міграційна криза може зачепити й Україну, оскільки на території Білорусі перебувають 16 тисяч мігрантів. А втім, у Білорусі заявляли, що частина людей або повернулися самі на батьківщину, або ж їх евакуювали посольства їхніх країн.

З травня 2021 року Польща, Литва та Латвія відзначають збільшення потоку мігрантів з країн Близького Сходу, які прагнуть потрапити до ЄС через Білорусь. Керівництво Євросоюзу звинувачує Лукашенка у гібридній атаці на європейські країни як помсті за запроваджені щодо Мінська санкції ЄС.

Ситуація особливо загострилась 8 листопада, коли до кордону з Польщею з боку Білорусі підійшли кілька тисяч мігрантів. З того часу вони намагаються силою прорвати кордон у напрямку Польщі.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер