<

Польські митники затримали партію бурштину на понад 4 мільйони гривень, яку українець намагався провезти через «Устилуг»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:11 | 23.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
4845
/ коментарів 7

Контрабандою до Польщі через пункт пропуску «Устилуг» намагалися переправити велику партію необробленого бурштину великих фракцій на суму понад 4 мільйони гривень.

На польсько-українському прикордонному переході співробітники Податкової служби Польщі виявили контрабанду близько 37 кілограмів бурштину, повідомляють Волинські новини.

За наявними даними, громадянин України сховав його в машині: під запаскою, в сидіннях і в багажнику.

Співробітники правоохоронних органів Республіки Польща витягли зі схованок автомобіля загалом 302 шматки бурштину, у тому числі шматки вагою до 500 грам.

Наразі стосовно українця порушено кримінальну справу.

Ринкова вартість бурштину оцінюється у півмільйона злотих або понад 4 мільйона гривень.

Як повідомили у Волинській митниці, за відповідним наказом в.о. начальника Юрія Іваськіва на Волинській митниці уже в день оприлюднення польськими колегами інформації про вилучення з авто волинянина майже 37 кг прихованого бурштину розпочали службову перевірку дій інспекторського складу.

На часі вдалося з’ясувати, що це необроблене каміння фактично було вивезене в ніч з 15-го на 16-те березня через пункт пропуску «Устилуг-Зосін», де спільний послідовний митно-прикордонний контроль здійснюється на польській стороні. Бурштин перевозився в легковому автомобілі родиною у складі з неповнолітньою дитиною.

Про інші деталі обіцяють повідомити після остаточних висновків перевірки.




коментарів: 7
  1. Всі митники Устилуга корупціонери вищої категорії ,гнати падлюк з роботи і повістки в зуби ,але це не в нашій країні .

  2. А чого тут дивуватись ,новий начальник митної служби теж хоче добре жити ,ось підлеглі і стараються.Молодці!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер