<

ЄС схвалив перші у світі криптовалютні правила

03:11 | 17.05.2023 / Новини / , , /
Перегляди
79
/ Коментарі відсутні

Країни Європейського Союзу 16-го травня остаточно схвалили перший у світі всеосяжний набір правил для регулювання криптоактивів.

Про це повідомляє Reuters, – передає Кореспондент.

Зазначається, що регулювання ринку криптовалют стало більш актуальним для регуляторів після краху криптовалютної біржі FTX.

“Останні події підтвердили нагальну необхідність запровадження правил, які краще захистять європейців, що інвестували в ці активи, та запобігатимуть зловживанню криптоіндустрією з метою відмивання грошей та фінансування тероризму”, – сказала головуюча в ЄС міністр фінансів Швеції Елізабет Свантессон.

Правила вимагають, щоб фірми, які хочуть випускати, торгувати й зберігати криптоактиви, токенізовані активи та стейблкоїни у 27 країнах Євросоюзу, отримали ліцензію.

Криптофірми хочуть визначеності в регулюванні, чинячи тиск на країни, щоб вони копіювали правила ЄС, а на регуляторів – щоб вони розробили глобальні норми для транскордонної діяльності.
 Велика Британія окреслила поетапний підхід, починаючи зі стейблкоїнів і розширюючи його на непідкріплені криптоактиви пізніше, але чіткого графіка запровадження правил немає.

США зосередилися на використанні існуючих правил щодо цінних паперів для примусових дій у секторі, поки вони вирішують, чи запроваджувати нові правила і хто буде їх застосовувати.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця