<

Польща створить нове угруповання для посилення захисту кордону

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:07 | 25.09.2022 / Новини / , /
Перегляди
191
/ 1 коментар

У складі військ тероборони Польщі буде створене нове угруповання – Компонент оборони кордону (KOP).

Рішення про затвердження концепції щодо створення KOP підписав у суботу міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає Укрінформ.

Польський міністр підкреслив, що в Україні триває війна, а Польща раніше зіткнулася з гібридною агресією з боку білорусі, апогей якої мав місце восени минулого року.

Він наголосив, що потрібно усвідомлювати: ця гібридна агресія проти Польщі не припинилася, й у кремлі можуть використати складну ситуацію в Північній Африці й на Близькому Сході, аби знову спрямувати людей з цих регіонів на білорусько-польський кордон.

“Враховуючи, що на нас знову можуть напасти з більшою силою, я вирішив прийняти концепцію щодо створення у складі військ територіальної оборони Компоненту оборони кордону”, – підкреслив Блащак.

Він повідомив, що вже зараз йдеться про 10 військових батальйонів у чотирьох прикордонних воєводствах – Підляському, Вармінсько-Мазурському, Люблінському і Підкарпатському. Завданням цих підрозділів буде підтримка Прикордонної служби РП у захисті кордону країни.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця