<

Польща пропонує відключити Північний потік-1

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:20 | 20.02.2022 / Новини / , , /
Перегляди
696
/ коментарі 3

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький запропонував Заходу замислитись про відключення російського газопроводу Північний потік-1.

Про це він заявив під час виступу на 58-й Мюнхенській конференції з безпеки 19-го лютого, передає Кореспондент.

«Путін використовує газ як зброю. Тому ми так наполегливо виступаємо проти запуску Північного потоку-2, а також за те, щоб подумати про відключення Північного потоку-1», – сказав голова польського уряду.

Водночас Моравецький зазначив, що транспортувати блакитне паливо в ЄС можна через територію України.

«Українська газотранспортна система може транспортувати 130 млрд куб. м газу. Два Північні потоки – близько 100 млрд куб. м. Вони можуть бути легко замінені», – підрахував політик.

Північний потік – експортний газопровід з Росії до Європи через Балтійське море. Потужність двох ниток становить 55 млрд куб. м газу на рік, протяжність – 1224 км. Першу нитку ввели в експлуатацію у листопаді 2011 року, другу – у жовтні 2012 року.

Нагадаємо, за підсумками переговорів з канцлером Німеччини Олафом Шольцом президент США Джо Байден пообіцяв, що якщо Росія вторгнеться в Україну, газопроводу Північний потік-2 «прийде кінець».

Пізніше глава МЗС Австрії Александер Шалленберг під час візиту на Донбас заявив, що вважає малоймовірним, що німецький регулятор сертифікує Північний потік-2.




коментарів: 3
  1. Стоп-стоп! А чого вона не пропонує – ба, навіть більше – не бере й негайно не перекриває кран на газопроводі Ямал-Європа, який йде по її території?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця