<

Польща готова прийняти нову хвилю українських біженців – маршалок Сейму

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:25 | 25.10.2022 / Новини / , , /
Перегляди
192
/ Коментарі відсутні

У випадку нової хвилі українців, які рятуватимуться від війни за кордоном, Польща надасть їм усіляку підтримку.

Про це повідомила маршалок Сейму Польщі Елжбєта Вітек, передає Укрінформ.

«Польща бачить цей виклик та, як і на початку війни, здатна допомогти всім тим, хто потребуватиме допомоги. Ми не приховуємо, що це велике навантаження на наш бюджет, який потерпає від економічних наслідків пандемії. Однак у ситуації, коли життя і здоров’я невинних людей перебуває під загрозою, ми не можемо відповісти по-іншому, крім солідарності і підтримки. Тому ми й надалі допомагатимемо Україні та її громадянам усіма доступними засобами», – зазначила Вітек.

Вона підкреслила, що «атаки росії на цивільне населення» є фактором, який може посилити хвилю міграції, але в Польщі беруть це до уваги в умовах наближення зими та енергетичного шантажу Кремля.

«Незалежно від того, які подальші жорстокі дії Путін здійснюватиме проти України, війну можна виграти солідарністю, і саме з такою позицією ми маємо намір будувати мир у нашому регіоні», – підкреслила маршалок нижньої палати польського парламенту.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії до України до Польщі прибули кілька мільйонів громадян України. Станом на сьогодні в Польщі може перебувати понад мільйон українців, які прибули до країни після 24 лютого.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер