<

Польща звинуватила Росію у фальсифікації історії Другої світової війни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:17 | 29.07.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ коментарі 3

Польський інститут національної пам’яті звинуватив Міноборони Росії у фальсифікації історії Другої світової війни.

Про це йдеться у заяві ІНП, – інформує Економічна правда.

“Публікація старанно відібраних документів, аби довести згори нав’язану тезу (про визнання поляками солдатів Червоної армії винятково за “визволителів”), документів, вирваних з контексту у супроводі необ’єктивного коментаря, фальсифікує історію” – йдеться у заяві.

Заява інституту національної пам’яті стала відповіддю на публікацію минулого тижня російським Міноборони архівних документів про звільнення Польщі від нацизму.

На думку російської сторони, оприлюднені телеграми, доповідні записки, рапорти і бойові доноси спростовують пануючу у Польщі думку, що Червона армія принесла країні не звільнення, а нове поневолення.

В ІНП наголошують, що неправду написано вже у вступі, який передує оприлюдненим документам, в якому сказано, що влітку 1944 року “розпочалося звільнення Польщі з-під німецько-фашистської окупації”.

“Автори публікації забувають, що влітку 1944 року обов’язковим був довоєнний кордон, а Червона армія перейшла його вже у січні 1944 року. Від того часу розпочалося “визволення” Польщі, символом якого стали безславні події у Вільнюсі”, – заявили в Інституті національної пам’яті, нагадуючи, як тоді у Вільнюсі червоноармійці оточили і роззброїли близько 8 тисяч солдатів Армії крайової, яких потім вивезли до радянських таборів.

Щодо документів, опублікованих Міноборони РФ, в ІНП стверджують, що вони не несуть нічого нового і подібні документи вже оприлюднювалися відомством раніше.




коментарів: 3
  1. ТАК,ТАК.НЕ ТРЕБА БУЛО Б БАГАТО ЧОГО.І З ОСВЕНЦІМУ ВИЗВОЛИТИ,І КРАКІВ ВРЯТУВАТИ…І ПІСЛЯ ВІЙНИ ЗАВОДИ БУДУВАТИ,ТЕХНІКУ ДАВАТИ,ЯКОЮ ДО ЦИХ ПІР ПРАЦЮЮТЬ.ТА Й БАГАТО ЩЕ ЧОГО НЕ ТРЕБА.ПШЕКИ-ЗЛИДНІ.САМІ НІ НА ЩО НЕ СПРОМОЖНІ.

  2. Не треба було. Американці скинули б атомну бомбу на Берлін у серпні – вересні 45-го, Польща опинилася б в американській зоні впливу і не знала б комуністичної окупації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер