<

Польща влаштувала гру проти України, – нардеп Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:53 | 7.02.2018 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 3

Причиною прийняття «антибандерівського» закону у Польщі став обмежений популізм, який шкодить не лише Україні, а насамперед Польщі.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» заявив народний депутат Ігор Гузь.

Нагадаємо, президент Республіки Польща Анджей Дуда підписав закон про Інститут національної пам’яті, яким, зокрема, запроваджується кримінальна відповідальність за заперечення «злочинів українських націоналістів». Верховна Рада України сьогодні звернулася до президента Польщі, Сейму та Сенату у зв’язку із прийняттям «антибандерівського закону» із закликом повернути в українсько-польські відносини зваженість та доброзичливість.

https://www.facebook.com/igor.guz/videos/2313346455357773/

Ігор Гузь, коментуючи підписання закону президентом Польщі, зазначив, що Анджей Дуда, відправивши закон до Конституційного суду, страхується у певних моментах і перекладає відповідальність на Конституційний суд, проте президент Польщі таки підтримав позицію партії, до якої він належав до президентства – партії «Право і справедливість».

Гість програми зауважив, що найбільше стосунки із Польщею впливають на мешканців Західної України. Ігор Гузь нагадав, що його округ – на кордоні із Польщею, і десятки тисяч його виборців працюють у цій країні.

«Моя родина виселена з Польщі під дулами автоматів поляками під час операції «Вісла», – розповів Ігор Гузь.

Нардеп наголосив, що йому не з чужих слів добре відомі ці та інші факти, проте, усвідомлюючи, що Україна воює з РФ і українцям потрібні союзники, для себе цю сторінку історії перегорнув, хоча вона є болючою і для нього, і для його родини.

«Натомість, на превеликий жаль, польська сторона грається у гру, яка буде і вже є проти України, але і проти Польщі. Мені це прикро», – наголосив Ігор Гузь.

На його думку, причиною прийняття «антибандерівського закону» у Польщі став популізм. Гість програми розповів про

«Це популізм, і, вибачте за таке слово, популізм тупий, обмежений, який шкодить не лише Україні. Бо коли хтось говорить, що нам це зашкодить у мене є сумніви. У першу чергу – Польщі, бо налаштували не тільки українців, багатьох. Дивіться – Канада, США, Ізраїль», – зазначив Ігор Гузь.

На його думку, прийняття «антибандерівського закону» – це неправильний і недружній крок, тому ВРУ дала свою відповідь.

Народний депутат від Опоблоку Євген Балицький заявив, що причиною ситуації, що склалася, є те, в Україні надто загралися у націоналізм. А іншою причиною, з його слів, є економічні питання, адже українці займають робочі місця поляків.




коментарів: 3
  1. Украіна отримала ляпаса від Польщі і достойноі відповіді не дала ,якщо так буде продовжуватись ,то ніхто нас поважати не буде і кожна наволоч захоче витерти об нас ноги .Депутати ,крім збагачення ,нічого більше не хочуть бачити ,про який патріотизм бариг і злодіів ,може йти мова .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер