<

Польща вчетверо збільшить постачання газу Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:24 | 13.10.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На український ринок може потрапити газ зі східного узбережжя США.

Польща має намір до кінця 2019 року розширити газове сполучення з Україною, що дасть можливість збільшити обсяги транспортування газу з нинішніх 1,5 млрд кубометрів практично у чотири рази – до 5-6 млрд кубів. Про це пише Укрінформ з посиланням на уповноваженого уряду Польщі з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Петра Наїмського.

“Є проект розвитку польсько-українського співтовариства. Наразі маємо можливість транспортувати в Україну 1,5 млрд куб. м, а якщо розширимо транспортування з української сторони (а це короткий відрізок у 120 км, що з’єднує польський кордон, тобто польську систему з великим газосховищем в Україні), то зможемо транспортувати в Україну 5-6 млрд кубометрів газу”, – сказав Наїмський ,

Він додав, що це дасть можливість укладення прямих контрактів між споживачами в Україні і постачальниками скрапленого газу у Газопорт Свіноуйсце на узбережжі Балтійського моря.

За його словами, фактично, це може означати фізичні транспортування зрідженого газу в Україну та інших країн Центральної Європи, в тому числі і зі східного узбережжя США.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок