<

Польща прийняла мільйон біженців з України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:15 | 20.01.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Прем’єр-міністр країни назвала ці величезні цифри на дебатах у Європарламенті.

Прем’єр-міністр Польщі Беата Шидло у вівторок заявила, що її країна прийняла близько мільйона біженців з України, що викликало жваве обговорення в ЗМІ, передає Радіо Свобода.

“Польща прийняла приблизно мільйон біженців з України”, – сказала польський прем’єр, кажучи про ставлення Варшави до європейської міграційної кризи. За її словами, Польща вже зіткнулася з цією проблемою, і як аргумент заявила про мільйон вихідців з України в її країні.

З такою заявою вона виступила на дебатах в Європейському парламенті, присвячених ситуації в Польщі. Вона прибула до Страсбурга, щоб переконати європейських політиків у тому, що реформи, які проводить її уряд, не загрожують польській демократії.

Польські оглядачі припускають, що вона, помилково або свідомо, сплутала поняття біженців та мігрантів.

Це не перший випадок такого змішання понять з боку провідних польських чиновників, зазначає видання. У серпні 2015 року президент Анджей Дуда під час зустрічі з президентом Німеччини Йоахімом Гауком говорив про потік “біженців”, які, за його словами, прибувають до Польщі з України.

Як зазначає Радио Польща, прем’єр у своєму висловлюванні вжила польське слово uchodźcy, що перекладається як “біженці”. “При цьому словники допускають, що це слово може позначати також мігрантів. Невідомо, чи свідомо глава польського уряду вжила саме цей термін”, – йдеться на сайті державної радіостанції. Водночас у польському ЗМІ подають слова політика в контексті українських мігрантів, а не біженців.

Згідно з даними польського Управління у справах іноземців, в 2014 році в Польщі 2 253 громадянина України подали клопотання про надання їм статусу біженця. Статус біженця в 2015 році був виданий лише двом громадянам України, вісім осіб отримали дозвіл на т. зв. толерантне перебування і п’ять осіб отримали додатковий захист.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок