<

Польща планує встановити на кордоні з Україною 50 вишок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:45 | 7.03.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Із загальної кількості 25 вишок вже використовуються.

Польща планує встановити на своїх східних кордонах, зокрема з Україною, 48 спостережних веж. Як повідомив глава Прикордонної служби Польщі Марек Лапінський, 25 з них вже експлуатуються, – пише Корреспондент.

“Протягом 2016-2022 років ми плануємо відновити і розвинути систему технічного контролю і спостереження за державним кордоном. Це стосується в основному системи спостережних вишок, розташованих в безпосередній близькості від кордону. Сьогодні використовуємо 25 вишок, а всього їх має бути 48”, – сказав він.

За словами чиновника, висота кожної вишки становить 35- 50 метрів. На ній розташовані термовізійні камери і лазерні далекоміри. Зображення в режимі онлайн передається на екрани моніторів прикордонних органів.

Лапінський також повідомив, що Прикордонна служба Польщі має намір купити 2 літаки для контролю за зовнішньою межею Євросоюзу, кошти на покупку яких на 90% будуть компенсовані з Фонду внутрішньої безпеки ЄС.

Крім того, в Прикордонній службі також мають намір посилити охорону кордону на півдні Польщі за рахунок відновлення роботи Карпатського і Судетського відділів, ліквідованих в грудні 2013 року. Лапінський пояснив це міграційною кризою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця