<

Польща чекає напливу трудових мігрантів з України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:56 | 14.03.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

До кінця 2020 року на польський ринок праці буде прибувати 200-300 тисяч українців щорічно.

Про це свідчить прогноз Національного банку Польщі, повідомив на прес-конференції заступник директора департаменту економічного аналізу регулятора Яцек Котловський, передає Радіо Польща.

За його словами, кількість українських громадян на ринку праці в Польщі зростає, але темпи зростання сповільнилися, оскільки пік був зафіксований в 2017-2016 рр. Найбільш вірогідний сценарій – це зростання в темпі 200-300 тис. осіб на рік.

Котловський наголосив, що існує багато факторів ризику для цього прогнозу, зокрема, візова політика країн Європейського союзу і ситуація в Україні.

За даними дослідження Нацбанку, до 2050 року нестача робочих рук на польському ринку праці складе приблизно 10,6 млн осіб у віці 18-44 років.

За даними Deloitte, ситуацію може збалансувати міграція 4,5 млн працівників з-за східного кордону Польщі.

“У свою чергу, дані Upper Job показують, що очікування щодо заробітної плати в українців зростають. 56% хочуть заробляти щонайменше 3 тис. злотих, а кожен п’ятий – понад 5 тис. злотих. Дослідження цієї компанії підтверджує, що зараз Польща є найбільш привабливим для українців ринком праці”, – пише видання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер