<

Половина нардепів від «Голосу» у Раді створила окреме об’єднання «Справедливість» та висловила недовіру голові фракції

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:52 | 16.06.2021 / Новини / /
Перегляди
416
/ Коментарі відсутні

10 народних депутатів із парламентської фракції «Голос», а це рівно її половина, 16-го червня оголосили про створення у Верховній Раді окремого об’єднання «Справедливість» та висловили недовіру голові фракції.

Про це заявила народна депутатка Олександра Устінова, яка також увійшла до нового об’єднання, – пише Громадське.

Окрім неї його членами стали Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Юлія Клименко, Роман Лозинський, Наталя Піпа, Ольга Стефанишина, Володимир Цабаль, Андрій Шараскін та Ярослав Юрчишин.

Вони висловили недовіру керівнику фракції Ярославу Железняку. Група депутатів стверджує, що той порушив закон і відмовляється збирати фракцію.

Також ці 10 депутатів вимагають виключити із партії її очільницю Кіру Рудик за більш ніж 60% прогулів голосувань.

«В програмі «Голосу» чітко зазначалося, що ми виключатимемо депутатів, які прогулюють понад половину засідань. Маємо виконувати обіцянки дані виборцям», — йдеться у заяві.

«Вчора (15 червня — ред.) керівництво нашої фракції та партії фактично перетнуло червону межу і зрадила інтересам своїх виборців та українців. Вони голосували за русифікацію, коли обіцяли захищати українську культуру», — оголосили депутати з трибуни Ради 16-го червня.

У своїй заяві вони також звинуватили керівництво «Голосу» у підтримці «дерибану» землі у столиці.

Водночас зазначили, що представники об’єднання не складатимуть депутатських мандатів, а об’єднання діятиме в середині фракції.

До слова, про розбіжності серед депутатів стало відомо ще в березні. Усе розпочалося з того, що низка парламентарів мала відмінну від керівництва партії позицію щодо голосування за один із законопроєктів.

А згодом десять народних депутатів від фракції оприлюднили спільну заяву. У ній вони розкритикували чинне керівництво партії та закликали переобрати його на з’їзді політсили. Тоді очільників партії звинуватили в узурпації влади — нібито вони використовують політсилу «як інструмент для задоволення власних інтересів, самопіару та підігрування владі».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер