<

Полонений російський десантник розповів про мародерства і безчинства «російської віськової еліти»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:45 | 21.03.2022 / Новини / , /
Перегляди
508
/ Коментарі відсутні

Двоє бійців територіальної оборони та поліцейський узяли в полон десантника розхваленої російською пропагандою Псковської дивізії. Узяли тихо, без пострілів.

Той розповів ТСН, як так звана російська військова еліта воює з цивільними, мародерствує, а після потрапляння в полон одразу ж мріє повернутися додому.

Володимир Сафронов – десантник розпіареної пропагандою Псковської девізії. Ба навіть більше, якщо вірити російській пропаганді, 104-й полк – один з найкращих в росії. Десятки нагород, підрозділ першим отримав звання ударного.

«Він відійшов від позицій метрів на вісім справити свою потребу і був затриманий нашими військовослужбовцями. Затриманий без жодного пострілу», – кажуть українські бійці.

Псковський десантник спочатку просить поїсти, а під час спілкування багато п’є води. Зізнається, увесь місяць в Україні недоїдав. Їжу окупанти відбирали у цивільних.

«У нас погано з їжею, ми заощаджуємо на ній постійно… Дуже часто один пайок на день йде на двох людей. І переважно харчуємося тим, що знайдемо в будинках. Мародерства дуже багато, особисто я це помічав, але не підтримую таке, в основному це робили командувач і старші сержанти», – твердить полонений.

Володимир тепер каже, що його надурили. Після двох місяців строкової служби, мовляв, його, вчителя фізкультури за спеціальністю, наполегливо агітували підписати контракт. І тільки він поставив підпис, одразу перекинули на війну в Україну.

«Я бачив цивільних, які ховалися, деяких у заручники брали, виводили, я бачив людей, які не могли евакуюватися, які у страху постійному перебували, безмірно шкода їх і було, дуже страшно знаходити їх», – каже окупант.

Але вже за мить десантник чітко говорить, що він готовий був стріляти, куди йому накаже командир.

«Наказ був готовий виконувати», – запевняє полонений.

Уже не виконав. Еліту російського війська везуть до його ж колег у Київ. Вони усі планували в’їхати до столиці України. Там з Володимиром спілкуватимуться представники спецслужб, щоб достеменно дізнатися, що встиг накоїти він в Україні.

Військові передають правоохоронцям і весь скарб десантника – кілька монет, рублів так 30, таблетки, паспорт та військовий квиток. Цьому бійцю пощастило, бо в полон він потрапив уранці, а увесь день його підрозділ змішувала з землею українська артилерія.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер